Babolat Development program

predstavlja:
M I L A N    M A T O V I Ć 
Član Babolat Development programa 2017.
Babolat sponzorski ugovor I kategorije 2017.

Milan Matović ima 9 godina, rođen je 4.10.2007. u Bratislavi, Slovačka. Milanov tata profesionalno igra fudbal, tako da je Milan od svog rođenja do sada sa porodicom živeo u nekoliko zemalja a trenutno živi na relaciji Izrael- Srbija. Govori podjednako dobro i hebrejski i srpski jezik.

Tenis je počeo da trenira sa 7 godina u Jerusalimu. Teniski uzor mu je Rafael Nadal .

Omiljeni udarci su mu servis (na kome posebno uživa da radi) kao i forhend. Od planova, Milan bi istakao prvi veći- da za dve godine igra Aurey kao i to da jedva čeka da počne da igra ETA turnire kad napuni 10 godina.

Milan kaže da želi da ima najbolji servis koji je viđen u muškom tenisu i da bude jedan od mlađih igrača koji su osvojili neku Grand slam titulu. Naravno, cilj mu je da bude svetski broj jedan i o tome mašta još od svog prvog treninga.

Od najdražih teniskih uspeha izdvojio bi osvojeno državno prvenstvo Izraela do 10 godina, nekoliko osvojenih turnira zelenog nivoa u Izraelu kao i u Srbiji (OP Beograda  u TK Đukic kao i turnir Dani Prote Vase 2017.),osvojeno ekipno prvenstvo Izraela do 12 godina…  a posebno je ponosan da je kao najmlađi takmičar u istoriji Izraelskog tenisa uspeo, dva puta do sada, da kroz 3 kola kvalifikacija udje u 16 najboljih igrača i da odigra državno prvenstvo do 12 godina.

Od događaja koje izdvaja je poziv da počne da trenira sa reprezentacijom Izraela do 12 godina i to je veliko iskustvo i radost za njega.

Takodje Milan planira da od ove godine češće boravi, trenira i takmiči se u Srbiji, u kategoriji U12. Omiljeni hobi mu je fudbal.